Выпрабаванні харчовай і сельскагаспадарчай прадукцыі, сыравіны, камбікармоў, дыстыляванай вады
Выпрабаванні праводзяцца па наступных паказчыках:
- арганалептычных
- фізіка-хімічных
- мікрабіялагічных
- па паказчыках бяспекі (солі цяжкіх металаў, пестыцыды, мікатаксіны, рэшткавыя колькасці антыбіётыкаў, нітраты, нітрыты, нітрафураны, нітразіміны, бенза(а)пірэн, кансерванты, фарбавальнікі, падсалоджвальнікі, меламін, эруковая кіслата, тоўстакіслотны склад малочнага і расліннага тлушчаў).
Адпаведнасць патрабаванням тэхнічных рэгламентаў Мытнага саюза:
ТР ТС 021/2011 «О безопасности пищевой продукции»
ТР ТС 015/2011 «О безопасности зерна»
ТР ТС 024/2011 «Технический регламент на масложировую продукцию»
ТР ТС 023/2011 «Технический регламент на соковую продукцию из фруктов и овощей»
ТР ТС 033/2013 "О безопасности молока и молочной продукции"
ТР ТС 034/2013 "О безопасности мяса и мясной продукции"
ТР ТС 029/2012 "Требования безопасности пищевых добавок, ароматизаторов и технологических вспомогательных средств"
ТР 2010/025 BY "Корма и кормовые добавки. Безопасность"
ТР ЕАЭС 040/2016 "О безопасности рыбы и рыбной продукции".
Выпрабаванні дыстыляванай вады праводзяцца на адпаведнасць патрабаванням ГОСТ 6709.